Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Afwisseling bij Stolwijk (FLORON ZHZ)

zaterdag 15 augustus 2020 10:00
 
 

Om het gemis aan excursies in het voorjaar te verzachten heb ik samen met Stef van Walsum van de plantenwerkgroep van de NVWKrimpenerwaard besloten om een extra excursie te organiseren. Ons oog is gevallen op een zeer afwisselend en goed bereikbaar hok in de Krimpenerwaard bij Stolwijk. Dit hok is sinds 1991 niet meer onderzocht. Toen zijn er 150 soorten gevonden.

Datum en tijd
* Zaterdag 15 augustus10.05 uur tot uiterlijk 16.00 uur
* Alleen in de ochtend meedoen kan, graag wel doorgeven

Het gebied
Stef van Walsum heeft de afgelopen jaren heel veel hokken in de Krimpenerwaard een bezoekje gebracht en plantenlijsten gemaakt. Dit hok was nog niet aan bod gekomen, maar stond wel op zijn verlanglijstje om te doen. Het hok is heel afwisselend: een woonbuurt, een klein stukje bedrijventerein, een stukje recreatiegebied met veel water en wat bosrandjes en daaromheen weilanden en sloten. We verwachten vrij veel soorten te vinden, hele algemene, iets minder bekenden, en vast wel een paar verrassingen.

Startlocatie
bij bushalte Pompstation, Stolwijk dit komt overeen met adres Goudseweg 72, Stolwijk
De bus uit Gouda komt hier om 10.03h aan. Daarom beginnen we met de excursie als die bus zijn passagiers heeft afgeleverd.
Kom je met de auto dan zal er in een van de woonstraten in dat buurtje wel een plek te vinden zijn. Ik probeer deelnemers te faciliteren dat ze kunnen komen fietsen, OV-en of carpoolen, dus ik zal een weekje van tevoren een deelnemerslijst rond te sturen zodat mensen eventueel nog carpoolafspraken kunnen maken.

Aanmelden
* Graag voor 7 augustus opgeven in verband met afstemmen vervoer.
* Opgeven bij Willemien Troelstra: willemien.troelstra@xs4all.nl