Gorteria

Gorteria is een Nederlandstalig tijdschrift voor onderzoek aan de wilde flora van Nederland en is bedoeld voor floristen, ecologen, vegetatiekundigen en bewerkers van systematische groepen. Gorteria wordt uitgegeven door Naturalis en in samenwerking met FLORON en de KNBV.

Sinds 2016 is het tijdschriftt gratis te lezen op natuurtijdschriften.nl. In de digitale nieuwsbrief vermeldt FLORON de laatst verschenen artikelen.

De redactie van Gorteria verwelkomt met name artikelen met nieuwe determinatiesleutels voor moeilijke, kritische of gemakkelijk verwisselbare plantentaxa, en sleutels naar vegetatieve kenmerken, evenals studies over standplaatsfactoren van bepaalde soorten, bijzondere vindplaatsen, vindplaatsen van zeldzame soorten, of plantengeografisch interessante mededelingen. De artikelen moeten op Nederlandse planten betrekking hebben, maar kunnen daarnaast ook wel grensoverschrijdend zijn.

  

Eindredactie: Hans Kruijer, Naturalis Biodiversity Center, sectie Botanie

Meer informatie en auteursrichtlijnen

 

Op 11 november 2016 werd een symposium georganiseerd ter gelegenheid van de transformatie van Gorteria naar een digitaal tijdschrift.

 

 

Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven