Cursus Grassen, Zeggen en Russen Herkennen

In de vernieuwde en zeer uitgebreide Cursus Grassen, Zeggen en Russen Herkennen leer je de niet alleen grassen in Nederland goed herkennen en determineren, maar ook zeggen (carex) en andere cypergrassen, russen en veldbiezen. Deze verdiepingscursus is geschikt voor floristen, ecologen, natuurbeheerders en liefhebbers. We richten ons daarbij op zowel algemene soorten in wegbermen en graslanden, als de meer bijzondere soorten van specifieke biotopen zoals kalkrijke duinen en vochtige hooilanden.

 

Aanmelden voor de cursus is gesloten. In december 2023 kun je je weer aanmelden voor het nieuwe seizoen. De eerste les begint op 22 maart 2023 Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven
 

Je kunt op elk gewenst moment beginnen met deze cursus. We raden je aan om de lessen in de periode mei - augustus te volgen. Dit is de optimale periode voor het herkennen van grassen, zeggen en russen in het veld. Je krijgt na aanmelden onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. 

Lesgeld
€ 79,-  inclusief BTW


Aanmelden is eenvoudig
- Registreer je bij de Soortenacademie (onze cursuswebsite)
- Betaal veilig met iDEAL, Bancontact of overschrijving
- Na betaling ontvang je een BTW-factuur

Inhoud
Zes lessen met meer dan 30 verschillende lesvideo's en extra verdiepingsstof.

Docent
Stef van Walsum (FLORON)

Lesdagen
Je kunt de lessen op elk gewenst moment in je eigen tempo volgen. Na aanmelding krijg je direct toegang tot al het lesmateriaal. De lessen blijven meerdere jaren voor je beschikbaar.

Studiebelasting
Afhankelijk van jouw voorkennis en inzet 40 tot 60 uur. De huiswerkopdrachten zijn niet verplicht en je ontvangt geen deelnamecertificaat.

Voorkennis
Dit is een verdiepingscursus. We verwachten van deelnemers dat zij bekend zijn met het determineren van planten en al een beetje overweg kunnen met Heukels' Flora.

Extra's
Voor wie dat wil bieden we de mogelijkheid om huiswerkopdrachten, ervaringen, foto's en vragen te delen met andere cursisten in een besloten groep op Facebook. Dit is uiteraard niet verplicht en ook niet noodzakelijk voor een goed verloop van de cursus. 
 


Studiemethode

De lessen volg je vanuit huis, want de cursus wordt digitaal gegeven. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot een online cursusomgeving met video’s over verschillende onderwerpen die je in je eigen tempo kunt volgen. Je volgt de lessen op je eigen computer, laptop of tablet. De docent is botanicus Stef van Walsum.

Deze verdiepingscursus is een goed vervolg op de Basiscursus Flora, of voor iedereen die hun kennis wil vergroten.


Vragen?

Is het nog niet helemaal duidelijk? Stel je vraag aan FLORON via info@floron.nl

Inhoud van de cursus

Met deze uitgebreide verdiepingscursus leer je een belangrijk deel van de in Nederland voorkomende soorten uit de Grassenfamilie, Cypergrassenfamilie en Russenfamilie herkennen op basis van hun kenmerken en ecologie. Aan bod komen o.a.:

  • Botanische woordenschat die voor grassen, zeggen en russen van belang is
  • Soorten determineren met de Heukels’ Flora
  • Herkennen van een groot deel van de in Nederland voorkomende soorten
  • Ecologie van soorten
  • Extra verdieping in het herkennen van gelijkende soorten
  • Hulpmiddelen om je kennis over grassen, zeggen en russen verder uit te breiden

Onderdelen en kenmerken van grassen, zeggen en russen worden met duidelijke detailfoto's uitgelegd

De cursus in 6 lessen

De lesvideo's en verdiepingsstof kun je op elk gewenst moment en in je eigen tempo bekijken. De optimale periode voor het herkennen van bloeiende grassen is begin mei tot eind augustus.

Les 1    Basiskennis grassenfamilie, cypergrassenfamilie en russenfamilie
Les 2    Bouw van grassen, cypergrassen en russen
Les 3    Herkennen van soorten
Les 4    Determineren 
Les 5    Ecologie van grassen, zeggen en russen
Les 6    Determinatiehulp bij lastige soorten
 

Kosten

Lesgeld:

€ 79,- (met onbeperkt toegang tot de online cursusomgeving, zolang FLORON de cursus blijft aanbieden)

Je betaalt op de cursuswebsite met iDEAL (Nederland) of Bancontact (België) of een bankoverschrijving (voor bedrijven, en deelnemers uit andere landen). Het betaalbewijs (BTW-factuur) ontvang je direct na betaling per e-mail.

Het volgende moet je zelf aanschaffen:

Is de hoogte van het lesgeld een bezwaar? Vraag dan of je werkgever of opleiding wil meebetalen. We bieden geen korting.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven