Cursus Grassen Herkennen

In de Grassencursus leer je de grassen in Nederland goed herkennen en determineren. De cursus is geschikt voor floristen, ecologen, natuurbeheerders en liefhebbers. We richten ons daarbij op zowel algemene soorten in wegbermen en graslanden, als de meer bijzondere soorten van specifieke biotopen zoals kalkrijke duinen en vochtige hooilanden.

 

Aanmelden voor de cursus is gesloten. In december 2023 kun je je weer aanmelden voor het nieuwe seizoen. De eerste les begint op 22 maart 2023 Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven
 

Je kunt op elk gewenst moment beginnen met deze cursus. We raden je aan om de lessen in de periode mei - juli te volgen. Dit is de optimale periode voor het herkennen van grassen in het veld. Je krijgt na aanmelden onbeperkt toegang tot de online cursusomgeving. 

Lesgeld
€ 49,-  inclusief BTW


Aanmelden is eenvoudig
- Registreer je op onze cursuswebsite
- Betaal veilig met iDEAL, Bancontact of overschrijving
- Je ontvangt een BTW-factuur

Inhoud
5 digitale lessen en verdiepingsstof

Docent
Stef van Walsum (FLORON)

Lesdagen
Je kunt de lessen op elk gewenst moment in je eigen tempo volgen.

Studiebelasting
Afhankelijk van jouw voorkennis en inzet 20 tot 40 uur. Je hoeft geen huiswerk te maken en je ontvangt geen deelnamecertificaat.

Voorkennis
Dit is een verdiepingscursus. We verwachten van deelnemers dat zij bekend zijn met het determineren van planten en al een beetje overweg kunnen met Heukels' Flora.

Extra's
Elke les bestaat uit een aantal video's. Daarnaast bieden we verdiepingsmateriaal aan, zoals links naar andere websites over planten en grassen. Ook bieden we -voor wie dat wil- de mogelijkheid om ervaringen, foto's en vragen te delen met andere cursisten in een besloten groep op Facebook. Van tijd tot tijd worden extra bonusvideo's toegevoegd aan de cursus, die voor alle cursisten (oud en nieuw) gratis toegankelijk zullen zijn.
 


Leer grassen herkennen

De cursus is een verdiepingscursus voor iedereen die grassen beter wil leren herkennen. Tijdens de cursus leer je de 50 meest algemene grassen op naam te brengen, leer je bij over de ecologie van de verschillende grassoorten en raak je thuis in de botanische termen. De lessen volg je vanuit huis, want de cursus wordt digitaal gegeven. Na 5 lessen ben je helemaal thuis in het determineren en is jouw soortenkennis op een hoger niveau.

Studiemethode

Je krijgt direct onbeperkt toegang tot een online cursusomgeving met video's over verschillende onderwerpen die je in je eigen tempo kunt volgen. Je volgt de lessen op je eigen computer, laptop of tablet. Ook krijg je je verdiepende lesstof mee. Docent van de grassencursus is botanicus Stef van Walsum van FLORON.

Deze cursus is ideaal geschikt voor deelnemers aan de Basiscursus Flora en gevorderde floristen, die hun kennis willen vergroten.


Vragen?

Is het nog niet helemaal duidelijk? Stel je vraag aan FLORON via info@floron.nl

 

Inhoud van de cursus

Met de grassencursus leer je minstens 50 soorten grassen herkennen op basis van hun kenmerken en ecologie. Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Botanische woordenschat (grassen en schijngrassen)
  • Determineren van grassen met de Heukels' Flora
  • Herkennen van minstens vijftig algemene en kenmerkende grassen
  • Hulpmiddelen om je kennis over grassen verder te verdiepen

De cursus is samengesteld door een team van ervaren docenten en plantenkenners.

Om de zoveel tijd verschijnen extra bonuslessen over onderwerpen als schijngrassen (zeggen en russen) en andere soorten. Als je je nu inschrijft, krijg je vanzelf gratis toegang tot nieuwe lessen zodra deze verschijnen.

Grassencursus in 5 lessen

De lesvideo's en verdiepingsstof kun je op elk gewenst moment en in je eigen tempo bekijken. De optimale periode voor het herkennen van bloeiende grassen is begin mei tot eind juli.

Les 1    Basiskennis grassen
Les 2    Bouw van een gras - vegetatief en bloeiwijze
Les 3    Determineren van bloeiende en niet-bloeiende grassen
Les 4    Belangrijkste grassen per biotoop
Les 5    Determinatiehulp bij lastige grassen

We breiden de cursus steeds uit met nieuwe video's. Cursisten ontvangen hierover steeds bericht.

Kosten

Lesgeld

€ 49 euro - Onbeperkt toegang tot de online cursusomgeving.

Je betaalt op de cursuswebsite met iDEAL (Nederland) of Bancontact (België) of een bankoverschrijving (voor bedrijven, en deelnemers uit andere landen). Het betalingsbewijs (btw-factuur) ontvang je direct na betaling per e-mail.

Inbegrepen in het cursuspakket

  • Toegang tot de online cursusomgeving zolang FLORON de cursus blijft aanbieden
  • Profiteer van verbeteringen en gratis nieuwe lesvideo's die we in volgende jaren maken.

Het volgende moet je zelf aanschaffen

Is de hoogte van het lesgeld een bezwaar? Vraag dan of je werkgever of opleiding wil meebetalen. We bieden geen korting.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven