Materialen / Downloads

FLORON heeft verschillende producten ontwikkeld om te informeren over, en te helpen bij, het goed omgaan met invasieve exoten. Deze zijn hieronder te vinden en te downloaden (klik daarvoor op het plaatje). De flyer, folder en poster zijn voor educatiedoeleinden ook kosteloos gedrukt te bestellen via info@floron.nl (zolang de voorraad strekt). Zijn er nog onvolkomenheden? Laat het ons weten!

Algemene flyer

 

In de bovenstaande flyer (pdf, 7.7mb) wordt algemene informatie gegeven over invasieve exoten zijn; Wat zijn het? Hoe komen ze in Nederland terecht (met enkele voorbeelden) en wat is er tegen te doen. Wil je de flyer afdrukken? Klik dan hier voor de printerversie, print hem dubbelzijdig op 1 A4, vouw hem dubbel over de vouwlijn en klaar!
 

Presentatie

 

In deze presentatie (pptx, 15MB) staat uitgebreid beschreven wat invasieve exoten zijn, waar ze vandaan komen, wat de risico’s / gevolgen zijn en wat er aan te doen is. Per regio (bos, water, duinen, etc.) worden de belangrijkste soorten besproken. Als IVN, KNNV of andere natuurwerkgroep kun je de presentatie afslanken, zodat alleen de informatie relevant voor de eigen regio overblijft. Klik hier (pptx, 15MB) om de MS Powerpoint versie te downloaden. In de download zit ook een begeleidend tekstdocument waarin staat hoe de presentatie is opgebouwd en hoe je deze kunt gebruiken en aanpassen voor een specifieke regio. Heb je geen Microsoft Powerpoint? Geen probleem, klik dan hier voor een 'Open Document' versie van de presentatie (odp, 13.6MB, te open met gratis software).

Poster

 

De bovenstaande poster laat enkele invasieve uitheemse planten zien, met kenmerken voor de herkenning en waar ze voorkomen. Download (pdf, 12.3mb, A1-formaat) en print de poster om hem op te hangen in bijvoorbeeld de vergader- of gemeenschapsruimte of het klaslokaal. Er staan 10 invasieve uitheemse planten op afgebeeld met kenmerkende eigenschappen die helpen bij de herkenning van de soort. 

Alternatieve tuinplantenfolder

 

Ga je binnenkort (tuin)planten kopen of wil je weten of je één van de meest voorkomende invasieve exoten in uw tuin heeft? Deze folder (pdf, 9.7 mb) helpt daarbij! 

Materiaal geschikt voor professionele drukker nodig?

Wilt u de campagnematerialen professioneel laten afdrukken, neem dan contact met ons op voor de bestanden geschikt voor professionele drukkerijen.

 

Overige materialen

Herkenningskaart Ambrosia (9.7mb)

Eindrapportage van de ontwikkeling van het drukwerk (pdf, 0.8mb)

Eindrapportage van de ontwikkeling van de databank met potentieel invasieve exoten en de zoekfunctie op deze website (pdf, 1mb)

Klik hier om de volledige achterliggende data te downloaden (excel bestand).

Uitgebreide lijst met potentieel invasieve uitheemse planten, bezoek de website van q-bank.

Klik hier voor de lijst met Unielijst-soorten.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven