Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant 2019

Save the date!
In navolging van het succes met voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer een Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant
 plaatsvinden! Op zaterdag 25 mei 2019 worden vrijwilligers die zich in Noord-Brabant inzetten voor monitoring, bescherming en kleinschalig beheer van natuurgebieden uitgenodigd voor een gezellige en leerzame dag. Ook als je interesse hebt om vrijwilliger te worden, ben je van harte welkom – dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met alle terreinbeheerders en soortenorganisaties! 

Er zal een actief programma met excursies, workshops, lezingen & films worden aangeboden om meer kennis van de Brabantse biodiversiteit en natuurbeheer op te doen. Hierbij zullen allerlei soortgroepen aan bod komen, van grassen tot wantsen, van vlinders tot vogels, en van vissen tot vleermuizen!

Organisatie
De Vrijwilligersdag 2019 wordt georganiseerd door FLORON, in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant, IVN, soortenorganisaties RAVON, Zoogdiervereniging, Sovon, de Vlinderstichting & EIS Kenniscentrum Insecten en met medewerking van diverse terreinbeheerders.

Locatie
De Vrijwilligersdag 2019 vindt plaats bij Landgoed Bosch en Duin. Het landgoed ligt naast het nationaal park Loonse en Drunense Duinen. Dit is alleen met de auto goed te bereiken. Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte (Loon op Zand) is het nog ongeveer 30 minuten lopen. De excursies zijn in nabijgelegen natuurgebieden en in het stedelijk gebied van Tilburg.

Informatie en aanmelden
Eind april worden de uitnodigingen verstuurd, dan zal ook het programma op deze pagina te vinden zijn. Vanaf begin mei is het mogelijk om u aan te melden. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Stuurt u deze aankondiging gerust door naar andere geïnteresseerden!

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar vrijwilligersdagbrabant@floron.nl. Hopelijk tot ziens op zaterdag 25 mei!

Voor een kort verslag van de vorige editie (2018) kunt u kijken op: https://www.ravon.nl/vrijwilligersdagbrabant

 

De Vrijwilligersdag Natuur Noord-Brabant wordt georganiseerd door de volgende natuurorganisaties:

 

De Vrijwilligersdag 2019 wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.