Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Inventarisatie-excursie Wieden Belt-schutsloot (FLORON district Beneden-IJssel)

zaterdag 22 augustus 2020 10:00 tot zaterdag 22 augustus 2020 17:00
 
 

Onderwerp - Water- en oeverplanten                 

Excursieleider - Alinda ten Hove en Linde van der Burgh           

Opgave is verplicht, via floron.d6@gmail.com

Datum - 22 augustus 2020

Begin- en (geschatte) eindtijd - 10:00u tot 15.30u of 17:00u (zie omschrijving)

Verzamelpunt - Camping Kleine Belterwijde, Vaste Belterweg 3, Belt-Schutsloot (mocht het nodig zijn, dan kunnen we een kaartje sturen). Daar kan geparkeerd worden. Verzamelen bij de ingang van de camping, vooraan bij de weg.

Korte omschrijving - Water- en oeverplanten van het laagveengebied staan centraal tijdens deze streepexcursie (hok 200/520). Het hok bevat veel water en oevers en er is de mogelijkheid om aan het eind van de dag ook een rondje te varen met een kajak (aldaar te huur) om zo ook het gebied vanaf het water te bekijken. Dit graag vooraf aangeven, dan kunnen we deze reserveren.