FLORON zoekt per direct een

 

Veldmedewerker Flora (6 maanden)

 

FLORON is de leidende non-profit organisatie op het gebied van onderzoek en bescherming van wilde planten in Nederland. Dit doen we onder andere met een landelijk netwerk van ruim 1500 vrijwillige plantenwaarnemers. Hiermee heeft FLORON één van de grootste citizen science projecten voor flora ter wereld onder haar hoede. Daarnaast zet FLORON haar expertise en die van het vrijwilligersnetwerk in voor een betere bescherming van bedreigde plantensoorten en hun leefgebieden. Als kennisorganisatie verricht FLORON (veld)onderzoek, maakt adviezen voor beheer en beleid, geeft praktijkgerichte cursussen en ontwikkelt voorlichtingsmateriaal.

FLORON staat voor Floristisch Onderzoek Nederland en is sinds 2012 een onderdeel van Stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (RAVON). In totaal heeft RAVON 47 medewerkers in dienst in Nijmegen en Amsterdam. Het FLORON-team bestaat uit 8 medewerkers. Ons kantoor in Nijmegen ligt in een groene omgeving op de campus van de Radboud Universiteit.

 

Hoe ziet je werk bij FLORON eruit?

Je werkt als veldmedewerker nauw samen met collega’s en vrijwilligers aan projecten om de wilde planten in kaart te brengen en te beschermen. Voor een flink deel zal het werk bestaan uit het doen van veldonderzoek aan (water)planten.

 

Profiel

  • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond of een vergelijkbaar werk- en denkniveau
  • Je hebt ervaring met (coördinatie van) vrijwilligerswerk in de natuursector
  • Je hebt ervaring met veldonderzoek naar (water)planten
  • Je beschikt over een redelijke tot goede kennis van de Nederlandse flora
  • Je kunt op enthousiaste wijze over je vak vertellen en beheerst de Nederlandse taal goed

 

Wij bieden

  • Een functie voor 32 uur per week op ons kantoor in Nijmegen
  • Een aanstelling voor een half jaar vanaf maart of april
  • Een salaris conform schaal 7, met een maximum bruto salaris van € 2.948,- bij een voltijdaanstelling (40 uur/week).
  • Een uitdagende werkomgeving in een informeel team met vakinhoudelijke collega’s

 

Solliciteren op deze functie

Je brief en CV kun je tot en met 4 maart 2018 sturen naar kantoor@ravon.nl, o.v.v. ‘Vacature Veldmedewerker FLORON’. Voor inlichtingen kun je bellen met FLORON-projectleider Michiel Verhofstad (06-83515516, verhofstad@floron.nl). Gesprekken vinden plaats in de week van 12 maart.

 

Download deze vacature als pdf

Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.