Groene kademuren Breda

Groene kademuren Breda

Witte gebieden inventariseren

Witte gebieden inventariseren

De Noordoostpolder is één van de zogenaamde Witte gebieden; een gebied waar erg weinig bekend is van de planten die daar groeien. FLORON ging naar Kraggenburg om de plantenrijkdom in kaart te brengen. En wat bleek? Er werden ontzettend veel leuke soorten gevonden!

Kilometerhokken inventariseren Kilometerhokken inventariseren Kilometerhokken inventariseren

Kilometerhokken inventariseren

De basisinventarisatie-eenheid bij FLORON inventarisaties is het kilometerhok. Het uiteindelijke doel van deze inventarisaties is om voor alle plantensoorten, iedere tien jaar, een landsdekkend overzicht te krijgen van de verspreiding.

Help zeldzame planten overleven

Help zeldzame planten overleven

Het voortbestaan van de Zwartblauwe rapunzel in Nederland wordt ernstig bedreigd. Zonder actieve maatregelen is deze fraaie soort binnen afzienbare tijd uit het landschap verdwenen. Om dit te voorkomen wordt door FLORON gewerkt aan een reddingsplan.

123

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Nieuws

De flora is flink in beweging. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Lees ook ons tijdschrift PLANTEN.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven