Artikelen 2019

Van Kerst tot en met 3 januari organsieert FLORON de Eindejaars Plantenjacht. Wil jij met jouw natuurvereniging een uur buiten planten tellen, en afsluiten met een borrel of warme warme choclademelk? Meld je wandeling dan aan op de species pagina over de Eindejaars Plantenjacht.


De FLORON-dag 2019 is opnieuw groter en mooier dan de vorige edities met 50% meer lezingen en zaalruimte. Je kunt je nu aanmelden via de FLORON-dag webpagina.


RAVON en FLORON zoeken een Back Officer (32 uur) op ons kantoor in Nijmegen. Ben jij een dynamische duizendpoot die graag zijn/haar handen uit de mouwen steekt en helpt bij de ondersteuning van collega's, het (mede)organiseren van evenementen en het verbeteren van interne processen? Bekijk de vacature.  Reageren kan tot en met 5 juni 2019 via kantoor@ravon.nl o.v.v. "Vacature Back Officer"


Wateren in Nederland (en Europa) worden beschermd vanuit de Kaderrichtlijn Water (KRW), maar bepaalde EU-lidstaten willen deze wetgeving afzwakken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit NIET gebeurt! De Europese Commissie wil dat jij je mening hierover geeft via een publieke consultatie! Dit is je kans om de EU te vertellen dat we de wetgeving over de waterkwaliteit sterk moeten houden. De 'ProtectWater campagne' heeft een reactie opgesteld, waarmee we zorgen dat de huidige KRW-wetgev...

[Lees verder...]


Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.