Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

FLORON-kamp Zuid-Limburg

dinsdag 23 april 2019 09:30 tot donderdag 25 april 2019 17:00
 
 

Hoe gaat het met voorjaarsflora in Zuid-Limburg? 

Voor iedereen die niet kan wachten om naar buiten te gaan organiseert Petra van der Wiel een mini-midweekkamp in het prachtige Geuldal. We staan op camping Vinkenhof in Mechelen (www.vinkenhof.com). Zin om mee te gaan? Reserveer dan ook een kampeerplek op deze camping, of boek een accommodatie in de buurt (er zijn voldoende mogelijkheden hotels, andere campings of B&B). Je kunt natuurlijk ook deelnemen voor één dag. We starten 's ochtends om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats Dokter Janssenplein in Mechelen. Er zijn tal van km-hokken in de omgeving waar recent niet naar planten is gekeken. 

Voor meer opgave (verplicht) en informatie: Petra van der Wiel

Kosten: de overnachting, eten & drinken dien je zelf te regelen.