Maaike Navis interim directeur-bestuurder RAVON en FLORON

Maaike Navis interim directeur-bestuurder RAVON en FLORON

Rob van Westrienen naar Het Zeeuwse Landschap

Rob van Westrienen naar Het Zeeuwse Landschap

Per 15 oktober a.s. verlaat directeur-bestuurder Rob van Westrienen stichting RAVON. Van Westrienen was vanaf 2005 directeur-bestuurder van RAVON en vanaf 2012 directeur van FLORON. Na 16 jaar reptielen, amfibieën en vissen èn 9 jaar planten keert hij terug naar zijn Zeeuwse roots: hij wordt directeur-bestuurder van Het Zeeuwse Landschap.

Groene kademuren Breda

Groene kademuren Breda

Witte gebieden inventariseren

Witte gebieden inventariseren

De Noordoostpolder is één van de zogenaamde Witte gebieden; een gebied waar erg weinig bekend is van de planten die daar groeien. FLORON ging naar Kraggenburg om de plantenrijkdom in kaart te brengen. En wat bleek? Er werden ontzettend veel leuke soorten gevonden!

Kilometerhokken inventariseren Kilometerhokken inventariseren Kilometerhokken inventariseren

Kilometerhokken inventariseren

De basisinventarisatie-eenheid bij FLORON inventarisaties is het kilometerhok. Het uiteindelijke doel van deze inventarisaties is om voor alle plantensoorten, iedere tien jaar, een landsdekkend overzicht te krijgen van de verspreiding.

12

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Nieuws

De flora is flink in beweging. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Lees ook ons tijdschrift PLANTEN.Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven