FLORON en tuintelling.nl organiseerden voor de tweede maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van vrijdag 25 december tot zondag 3 januari gingen plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten.

Download het rapport met de resultaten van 2015.

De belangrijkste conclusies op een rij:

  1. Door het warme winterweer bloeiden er twee keer zoveel soorten.
  2. Tijdens een wandeling van een uur telden plantenliefhebbers gemiddeld 16 bloeiende plantensoorten. Vorig jaar waren dat er gemiddeld 10.
  3. Dit jaar stonden er eind december bijna 5 x zoveel voorjaarsplanten in bloei, bijvoorbeeld Hazelaar, Speenkruid en Sneeuwklokjes. In tuinen bloeide Mahonie veel vaker dan vorig jaar.
  4. Aan de Eindejaars Plantenjacht deden 1040 personen mee. Zij verzamelden 27014 waarnemingen van bloeiende planten door het hele land. 

Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.