Cursussen

FLORON geeft cursussen voor de herkenning van wilde planten voor zowel professionals als vrijwilligersgroepen. Bij FLORON werken we het liefst vraaggestuurd: we komen graag naar je toe en bieden zoveel mogelijk maatwerk.

Op al onze cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Download deze hier.  

   

Actueel aanbod

Webinar "Alsemambrosia en hooikoorts; kansen voor het voorkomen van narigheid"

Webinar "Alsemambrosia en hooikoorts; kansen voor het voorkomen van narigheid"

Titel: Alsemambrosia en hooikoorts; kansen voor het voorkomen van narigheid
Spreker: Elske Koppenaal van FLORON
Datum en tijd: 7 Juli 2022, 15:00

Alsemambrosia is een hooikoortsplant die het hooikoortsseizoen verlengt en die bij veel mensen tot flinke gezondheidsklachten kan leiden. Het aantal plaatsen waar de plant voorkomt neemt toe. Eén plant kan lokaal al veel overlast geven door het grote aantal pollen dat de plant produceert. In Zuid-Europa is de plant ook een probleem in akkers, waar het gewassen kan overwoekeren en de opbrengst verminderd. Wat kan je er als beheerder tegen doen?

 

Op 7 juli, 15:00 organiseert FLORON een webinar over het herkennen en bestrijden van deze plant waar we u van harte bij willen uitnodigen.

Aanmelden kan hier.

Training voor werkgroepcoördinatoren in Noord-Brabant

Training voor werkgroepcoördinatoren in Noord-Brabant

Ben je een coördinator van een werkgroep in Noord-Brabant en wil je je verdiepen in hoe je nog beter vrijwilligers aan je groep kan verbinden? Of hoe je ervoor zorgt dat niet al het werk op jouw schouders rust, maar juist wordt gedragen door een brede groep vrijwilligers? Voor coördinatoren van werkgroepen in Noord-Brabant organiseren we samen met IVN Noord-Brabant een (digitale) training!

 

In deze training staan jouw ervaringen als coördinator centraal. In drie digitale bijeenkomsten ga je samen met andere coördinatoren van groene organisaties aan de slag. Samen hebben jullie een hoop ervaring. Ideaal om te leren van elkaar, maar ook om samen werkende aanpakken te vinden die bij jouw werkgroep passen. Het doel is dat je als coördinator een krachtige en energieke groep hebt én houdt. Ook is er alle gelegenheid voor uitwisseling en netwerken met je collega-coördinatoren van andere groene organisaties.

 

Nieuwsgierig? Kijk op https://www.ivn.nl/provincies/noord-brabant/activiteiten/digitale-training-voor-groepscoordinatoren-van-groene-organisaties

Of mail vrijwilligerscoördinator Kaat Willemse (k.willemse@ravon.nl) voor meer informatie

12

 De Basiscursus Waterplanten voor waterschappen is beoordeeld met gemiddeld een 8.

 

Grassencursus Haarlem 2014 (foto: Stichting Natuurwerkgroepen)

 

Grassencursus Zuidwolde 2014 (foto: Natuurvereniging Zuidwolde)


Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven