Wegens uitbreiding van de vaste formatie zoekt FLORON een

 

Projectleider Onderzoek en Bescherming Nederlandse Flora

 

FLORON is de leidende non-profit organisatie op het gebied van onderzoek en bescherming van wilde planten in Nederland. Dit doen we onder andere met een landelijk netwerk van ruim 1500 vrijwillige plantenwaarnemers. Hiermee heeft FLORON één van de grootste citizen science projecten voor flora ter wereld onder haar hoede. Daarnaast zet FLORON haar expertise en die van het vrijwilligersnetwerk in voor een betere bescherming van bedreigde plantensoorten en hun leefgebieden. Als kennisorganisatie verricht FLORON (veld)onderzoek, maakt adviezen voor beheer en beleid, geeft praktijkgerichte cursussen en ontwikkelt voorlichtingsmateriaal.

FLORON staat voor Floristisch Onderzoek Nederland en is sinds 2012 een onderdeel van Stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (RAVON). In totaal heeft RAVON 47 medewerkers in dienst in Nijmegen en Amsterdam. Het FLORON-team bestaat uit 8 medewerkers. Ons kantoor in Nijmegen ligt in een groene omgeving op de campus van de Radboud Universiteit.

 

Hoe ziet je werk bij FLORON eruit?

Je zet samen met opdrachtgevers (provincies, gemeenten, terreinbeheerders) projecten op om wilde planten in Nederland te onderzoeken en te beschermen. De projecten voer je samen uit met collega’s, vrijwilligers en partnerorganisaties. Bij je werk maak je gebruik van wetenschappelijke inzichten uit de ecologie en populatiebiologie. Je deelt de resultaten in rapporten en artikelen, maar je hebt ook oog voor communicatie naar een breder publiek.

 

Profiel

 • Je hebt een WO-opleiding biologie/ecologie afgerond of een vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Je hebt enkele jaren werkervaring met onderzoek en bescherming aan wilde planten
 • Je beschikt over een relevant netwerk
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en acquisitie voeren
 • Je hebt (populair) wetenschappelijke publicaties en/of rapporten geschreven in het Nederlands en Engels
 • Het is een pré als je privé of professioneel actief bent op sociale media
 • Het is een pré als je werkervaring hebt met waterplanten
 • Het is een sterke pré als je ervaring hebt met het werken met databanken en statistiek

 

Wij bieden

 • Een functie voor 32 uur per week op ons kantoor in Nijmegen
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • Een salaris conform schaal 9, met uitloop mogelijk naar schaal 10 met een maximum bruto salaris van € 4.141,- bij een voltijdaanstelling (40 uur/week)
 • Een uitdagende werkomgeving in een informeel team met vakinhoudelijke collega’s

 

Solliciteren op deze functie

Je brief en CV kun je tot en met 4 maart 2018 sturen naar kantoor@ravon.nl, o.v.v. ‘Vacature Projectleider FLORON’. Voor inlichtingen kun je bellen met FLORON-projectleider Baudewijn Odé (06-22468557, ode@floron.nl). Gesprekken vinden plaats in de week van 12 maart.

 

Download deze vacature als pdf

Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.