Het is eindelijk officieel: Ruud Foppen is benoemd tot Bijzonder Hoogleraar bij de Radboud Universiteit! Voor 1 dag per week is hij vanuit Natuurplaza hoogleraar Integrated Conservation Biology.

In de woorden van Ruud: ‘De uitdaging is om het geweldige potentieel aan te boren van de enorme hoeveelheid gegevens van de Natuurplazapartners, de daar aanwezige soortexpertise én de kennis van de universitaire onderzoeksgroepen’, zegt hij. ‘Via een goede samenwerking kunnen zo ecologische sleutelprocessen worden ontrafeld die essentieel zijn voor een effectieve natuurbescherming. Daarmee zijn we in staat om tal van maatschappelijke relevante vragen op het gebied van natuurbescherming te beantwoorden’. Een eerste verkennend gesprek met onze onderzoekers vanuit de Natuurplaza (waaronder FLORON) is al geweest. Dat was een opmaat tot een goed onderzoeksprogramma.

Voor meer info: zie het persbericht dat de Radboud Universiteit heeft verspreid.

 

 

Nieuws

De flora is flink 'in beweging'. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hieronder kun je er meer over lezen in tal van nieuwsberichten over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen in recente jaren. Ook nieuwsberichten over FLORON als organisatie, over nieuwe projecten en projectresultaten tref je hier aan. Daarover is ook regelmatig te lezen in ons tijdschrift PLANTEN

Bekijk ook het archief van de digitale nieuwsbrief van FLORON.