Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: donderdag 09 december 2021 00:00 Download agenda-item

Symposium "Biodiversiteit en Leefgebieden"

Na een jaar overgeslagen te hebben vanwege corona, organiseert de provincie Noord-Brabant dit jaar voor de achtste keer het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden’!

Anders dan andere jaren zal het symposium in 2021 volledig digitaal worden georganiseerd. We bereiden op dit moment een mooi programma voor met een verscheidenheid aan onderwerpen. We laten zien wat er in Noord-Brabant is bereikt rondom biodiversiteit en leefgebieden, maar hebben ook aandacht voor de stikstofproblematiek en klimaatverandering. Het gevarieerde programma bestaat uit lezingen, workshops en een discussie.

Dit symposium is voor alle professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de Brabantse natuur, bijvoorbeeld bij terreinbeheerders, gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties, agrarische natuurverenigingen en adviesbureaus. Zet de datum dus alvast in je agenda!

Datum: Donderdag 9 december 2021
Locatie: Je eigen woonkamer of kantoor

Het volledige programma zal in de loop van november bekend gemaakt worden. Je kunt je dan ook aanmelden, waarna je de link van het online event via e-mail ontvangt. Omdat het symposium digitaal plaatsvindt, is er ook géén limiet op het aantal deelnemers.

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven