Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: woensdag 01 februari 2023 19:30 Download agenda-item

Lezing: Tandjes en Tuitjes - wegwijs in de Duizendknoopfamilie

Woensdagavond 1 februari, 19:30 - 20:30 digitaal via Zoom

Een overzichtelijke familie met veel algemene soorten. Alleen heeft bijna iedere soort uit deze familie een look-a-like. In deze lezing maken we je wegwijs in de wondere wereld van Beklierde duizendknoop en Zwaluwtong. 

Over de spreker: Willemien Troelstra is districtscoördinator van het FLORON district Zuid- Holland Zuid. Ze verzorgde eerder lezingen over het herkennen van schermbloemen en gele kruisbloemen.

 

Vul dit formulier in om je op te geven. Je ontvangt een dag van tevoren een email met de toegangslink naar Zoom.

Volgende Lezing: Ode aan de Flora van Deventer

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven