Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: woensdag 29 juni 2022 10:00 Download agenda-item

Duingebied Solleveld midzomerexcursie (max 10 deelnemers - VOL)

  •  
  • In aansluiting op de lezing van Hans Toetenel tijdens de districtsavond in november 2021 organiseren we dit jaar excursies naar het Duingebied Solleveld, ten zuiden van Den Haag. Omdat we het kwetsbare gebied (dat niet openbaar toegankelijk is) alleen met kleine groepjes mogen betreden zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen. Het zal wat meer een rondleiding dan een inventarisatie-excursie zijn al maken we wel een soortenlijst. Bij de tweede ronde zullen de soorten van de voorzomer zijn verdwenen, maar verwachten we dat de hei in bloei staat en zal Hans relatief veel aandacht geven aan de (korst)mossen in het gebied.
  • 10 uur tot ongeveer 15 uur
  • Onder leiding van Hans Toetenel
  • Verzamelpunt: Parkeerplaats landgoed Ockenburg
  • Opgeven is verplicht, bij meer dan 10 aanmeldingen beland je op de wachtlijst: Stuur een mailtje aan Willemien Troelstra.

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven