Search

Zelf op pad

Heb jij zin om lekker de natuur in te gaan en van alles te ontdekken over die beek bij jou in de buurt? Wat voor beestjes kruipen, vliegen en zwemmen er? Welke planten voelen zich er thuis? Met behulp van onderstaande informatie en materialen kun je zelf op pad. Download hier de voor het project ontwikkelende bingokaart en tevens een leeg verslagformulier voor je onderzoek!

Ontdek en leer

Nederland is een waterland. En dat geldt ook voor Brabant. Beken, kanalen of rivieren, bijna iedereen heeft er wel een of meerdere in de buurt. Iets om trots op te zijn én van te genieten.

Toch is het waterleven veel minder bekend dan alles wat op het land groeit, bloeit, zoemt, kruipt en fluit. Wat weet jij bijvoorbeeld over de beken bij jou in de buurt? Welke planten en dieren komen er voor? Is de beek gezond? Hoe kun je dat zien? Door zelf op pad te gaan leer je van alles over de beek bij jou om de hoek.

Om je op weg te helpen, kun je hier allerlei handige hulpmiddelen downloaden.

 

Oeverlopers is een initiatief van Impuls Groene Vrijwilligers Noord-Brabant, bestaande uit Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, FLORON, IVN Brabant, Natuurmonumenten, Provincie Noord-Brabant, RAVON en Staatsbosbeheer. Het project wordt gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven