Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Tot de maand mei zijn vanwege de coronamaatregelen alleen de on-line activiteiten vermeld. De overige geplande activiteiten vanaf 1 mei staan wel op de agenda, in de hoop dat we bij aanvang van het bloeiseizoen weer gezamenlijk op pad kunnen. Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Let op: Je kunt je nog niet aanmelden voor de kampen en het is niet zeker of ze vanwege corona door kunnen gaan. Noteer de datum alvast in je agenda. Via de digitale nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Datum: zaterdag 19 juni 2021 10:00 Download agenda-item

Plaats: Bushalte N475/Kerkweg


Excursie schraalgrasland Krimpenerwaard

Rond het Paddenpad

Het Paddenpad is een in 2004 ingerichte ecologische verbindingszone die de Lek (bij Eendenkooi Bakkerswaal) en het Loetbos met elkaar verbindt. Uit inventarisaties van het Zuid-Hollands Landschap blijkt dat de biodiversiteit er sinds de herinrichting enorm is toegenomen. Bijzondere planten als moeraswespenorchis, draadzegge en waterpunge - die al meer dan 60 jaar verdwenen was - doken nu weer op in de Krimpenerwaard. Het Paddenpad bewijst hoe belangrijk het is dat natuurgebieden met elkaar verbonden worden.

We kunnen hier heel veel verschillende zegges aantreffen en andere soorten behorende bij schraalgraslanden. We zullen ons verdelen over twee stukken van het Paddenpad die in verschillende kilometerhokken liggen. Bij de lunch kunnen we onze ervaringen uitwisselen en eventuele bijzonderheden in het andere hok bekijken.

Verzamelen

  • Bij de bushalte Kerkweg/N475, Lekkerkerk
    Dit is bij de rotonde langs de N210 ter hoogte van de Zijdeweg, Lekkerkerk
  • Ten noorden van de N210 is een (kleine) parkeerplaats,
    Mocht deze vol zijn dan kun je 1 km westelijker te parkeren bij de volgende rotonde in de N210.

Aanmelden

Aanmelden verplicht. Stuur uiterlijk dinsdag 15 juni een mailtje aan Willemien Troelstra.

 

Vorige Korte cursus "Nieuwkomers in de stad"
Volgende FLORON-kamp NP Nieuwland (VOL)

 

 

 

 Privacybeleid© 2021 FLORON
Naar boven