Workshops Ecologisch bermbeheer in Noord-Brabant

Workshops Ecologisch bermbeheer in Noord-Brabant

In mei 2022 organiseren FLORON, RAVON, EIS, de Vlinderstichting en Bosgroep Zuid Nederland vier workshops ecologisch bermbeheer in de provincie Noord-Brabant. In de workshops leren experts van verschillende soortenorganisaties je bij over bijzondere plant- en diersoorten in wegbermen en welk bermbeheer daar het beste bij past. In de praktijk krijg je voorbeeld te zien van goed- en minder goed ontwikkelde bermvegetaties. Daarnaast is er ruimte voor discussie en uitwisselen van kennis en ervaring. Ben je betrokken bij bermbeheer als beheerder, aannemer, vrijwilliger of via een andere rol? Dan is de workshop ecologisch bermbeheer waarschijnlijk iets voor jou!

De workshops zijn onderdeel van het project ‘Kwaliteitsimpuls Brabantse Bermen’, gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant. FLORON, RAVON, EIS, de Vlinderstichting en Bosgroep Zuid Nederland organiseerden het afgelopen jaar al een online Webinar ‘Introductie tot ecologisch bermbeheer in Brabantse bermen’. De lezingen kan je hier terugkijken.

Het aanbod van de workshops bestaat uit vier locaties verspreid over de provincie Noord-Brabant:

  • Regio Brabantse Wal – 17 mei
  • Regio Tilburg – 19 mei
  • Regio Altena (Biesbosch) – 24 mei
  • Regio s’-Hertogenbosch – 30 mei

De workshops duren van 13:00 tot 17:00. Deelname is gratis. Opgeven voor een van de workshops kan door dit formulier in te vullen. Ook niet-Brabanders zijn van harte welkom!

Opgeven kan tot uiterlijk 12 mei, per workshop is plek voor 24 deelnemers.

Vorig artikel Karin Akkers nieuwe directeur-bestuurder RAVON en FLORON
Volgend artikel Gezocht: PhD-student hooikoortsplanten in het urbane milieu

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

Nieuws

De flora is flink in beweging. Er is dan ook altijd wel wat te melden. Hiernaast kun je meer lezen over opmerkelijke ontdekkingen, leuke wetenswaardigheden en nieuwe ontwikkelingen. Lees ook ons tijdschrift PLANTEN.Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven