Wilde orchideeën in Nederland

FLORON heeft in samenwerking met Stichting Veldwerk Nederland en de Werkgroep Europese Orchideeën twee publicaties uitgegeven over wilde orchideeënsoorten in Nederland.

Zoekkaart
Het determineren van orchideeën is niet altijd eenvoudig. Ook is deze plantenfamilie zo vormenrijk dat vaak planten niet eens als orchidee worden herkent. Om hieraan tegemoet te komen is een zoekkaart ontwikkeld waarmee u kennis kunt maken met de meeste orchideeën van Nederland. U kunt de zoekkaart downloaden, afhalen tijdens de FLORON-dag of kopen bij Stichting Veldwerk Nederland.

Poster
Bij FLORON is een poster op A1-formaat verkrijgbaar met foto's van de wilde orchideeën in Nederland. Wilt u een poster kopen, dan kom dan langs op ons kantoor in Nijmegen of bij de jaarlijkse FLORON-dag. Er is ook een PDF in lage resolutie.

Determineren

De in Nederland voorkomende orchideeën kunnen aan de hand van goed te onderscheiden kenmerken door iedereen op naam worden gebracht met behulp van de interactieve orchideeënsleutel in de NDFF Verspreidingsatlas. De soorten worden op deze site weergegeven met goede foto's en verspreidingskaartjes.

Voor meer informatie over wilde orchideeën kun je terecht bij de Werkgroep Europese Orchideeën van de KNNV.

 

Fragment van de Zoekkaart Orchideeën met tekeningen van J. Landwehr

Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven