Cursussen

FLORON geeft cursussen voor de herkenning van wilde planten voor zowel professionals als vrijwilligersgroepen. Bij FLORON werken we het liefst vraaggestuurd: we komen graag naar je toe en bieden zoveel mogelijk maatwerk.

Op al onze cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Download deze hier.  

   

Actueel aanbod

Korte cursus "Nieuwkomers in de stad"

De plantengroei in het stedelijk gebied verandert steeds weer. Kijk in de nieuwe Heukels 'flora en in de nieuwe Stadsflora van de Lage landen van Ton Denters. Dan ontdek je dat er weer een paar honderd soorten in deze boeken zijn opgenomen. De meeste nieuwe planten hebben een relatie met het stedelijk gebied. Met een korte cursus in de zomer van 2021 willen we speciale aandacht voor deze nieuwkomers vragen.

De cursus bestaat uit 1 avond en 3 excursies. De startavond is op maandag 14 juni (binnenbijeenkomst) Daarna zijn er drie excursies op maandag avond 5 juli en op zaterdag ochtend 4 en 18 september.

De excursielocaties zijn afwisselend in Tilburg en Breda.

Voor de cursus vragen we  € 25,- per deelnemer.

Tijdens de startavond bespreken we verschillende plantengroepen die we in de stad kunnen tegenkomen. Tijdens de excursies gaan we hiernaar op zoek. Een snuffeltocht naar fijnstralen, grassen, varens, klokjes, kruisbloemigen, enz.

De cursus wordt georganiseerd en gegeven door leden van het districtsteam Noord-Brabant Baronie (district 23).

Door de Coronaregels weten we niet precies op welke manier we de cursus kunnen verzorgen. We gaan ervan uit dat het mogelijk is om weer fysiek bij elkaar te komen.  Het maximale aantal deelnemers is 25.  Bij overschrijding van het maximale aantal deelnemers is de datum van aanmelden bepalend.

Opgave voor de cursus is mogelijk via:  floronnoordbrabantbaronie@gmail.com onder vermelding cursus Nieuwkomers in de stad.

Vorige Grassencursus
Volgende Training voor werkgroepcoördinatoren in Noord-Brabant

 De Basiscursus Waterplanten voor waterschappen is beoordeeld met gemiddeld een 8.

 

Grassencursus Haarlem 2014 (foto: Stichting Natuurwerkgroepen)

 

Grassencursus Zuidwolde 2014 (foto: Natuurvereniging Zuidwolde)


Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven