Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

Let op! Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: zaterdag 21 mei 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Kerkbrink, Rolde


WFD inventarisatie excursie

De tweede helft van mei is dé toptijd van bloei van de Zevenster en deze excursie zal dan ook helemaal in het teken staan van het hopelijk terugvinden van deze aansprekende soort van oude eikenstrubben langs essen en oude bossen. Rolde is een goede uitvalsbasis om naar alle kanten op zoek te gaan naar de Zevenster, die, als de soort er nog staat, nu goed te vinden moet zijn

Opgave verplicht, mail naar WFDrenthe@gmail.com.  Exacte startplek volgt bij opgave.

Vorige Excursie Roekelsche bos & Valouwe
Volgende Bermenexcursie in de Krimpenerwaard - Nectarindex

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven