Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: donderdag 11 augustus 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Hoek Esweg-Achteresweg, Onstwedde


Streepexcursie Onstwedde

Zuidwestelijk van Onstwedde gaan we kilometerhok 264-561 inventariseren. Dit gebied grenst aan de Tichelberg. Waarschijnlijk zullen we ook schrale plantensoorten aantreffen.

Onstwedde, donderdag 11 augustus; 10 u.: Start: hoek  Esweg-Achteresweg.

Graag aanmelden voor deelname bij Annie Vos, floron.groningen@gmail.com

Vorige Avondexcursie Friescheveen
Volgende Kilometerhok 193-449 Rozendaalse Bos

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven