Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-plantencursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum: zondag 15 mei 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Eenrum


Streepexcursie Eenrum

Streepexcursie plantenwerkgroep Heemtuin Muntendam

We gaan Eenrum inventariseren via het protocol: Het Nieuwe Strepen (HNS-km-hok 226-597). Het wierdedorp ligt grotendeels te midden van akkers en weilanden. Aan de rand van het dorp bevindt zich een 'Notoarestoen’ (Gronings voor 'tuin van de notaris’) met uitheemse bomen en rododendrons. Dit arboretum slaan we over en inventariseren het aangrenzende Eenrumerbos waar vier soorten orchideeën voorkomen. Met vijverpartijen, kerkhof, sportterrein en overige ‘straatflora’ komen we zeker aan onze trekken.

Eenrum, zondag 15 mei; 10 u. Start: J.J. Willingestraat 7 (= turnhal), Eenrum

Graag aanmelden voor deelname bij Annie Vos, floron.groningen@gmail.com

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven