Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-kampen

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is dit de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid. We streven ernaar de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Stichting FLORON ondersteunt de FLORON-kampen daarom financieel. Verder hanteren we ook nog een kortingsregeling voor de volgende groepen:

  1. Jongeren, niet ouder dan 30 jaar (te peilen op 1 januari van het betreffende jaar);
  2. Deelnemers aan een lopende FLORON-plantencursus;
  3. Eerstekeerdeelnemers aan een FLORON-kamp.

De kortingen (à € 20) kunnen niet gestapeld worden.
Wel kun je in een jaar korting krijgen voor deelname aan meerdere weekenden als je tot groep 1 of 2 hoort.

Datum: donderdag 04 augustus 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Borgercompanie


Streepexcursie Borgercompanie

In en bij Borgercompagnie inventariseren we volgens het protocol: Het Nieuwe Strepen (HNS-km-hok 251-569). In dit lintdorp noteren we de waterlelies en andere soorten waterplanten in het diep dat parallel loopt aan de weg. Een paar bosjes kunnen we bezoeken. De wilde flora rond het íjsbaantje nemen we mee.

Borgercompagnie, donderdag 4 augustus; 10 u; Start: P.plek op grasstrook tussen Borgercompagnie 221 en 223 (over de brug, aan de stille kant).

Graag aanmelden voor deelname bij Annie Vos, floron.groningen@gmail.com

 

 

 

 

 Privacybeleid© 2023 FLORON
Naar boven