Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Datum: donderdag 21 juli 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Baflo


Streepexcursie Baflo

Streepexcursie met de plantenwerkgroep Heemtuin Muntendam

We gaan het zuidwestelijk deel van Baflo inventariseren via het protocol: Het Nieuwe Strepen (HNS-km-hok 229-597). Op de wierde van Baflo beginnen we de inventarisatie bij de romaanse Sint-Laurentiuskerk, registreren de wilde flora in de aflopende straatjes aan de zuidwest hoek van het dorp. We zoeken waterplanten in de vijvers en ‘strunen’ langs en in de gemeentebeplanting aan de zuidrand van het dorp. Vervolgens noteren we de bermplanten langs de uitvalswegen. 

Baflo, donderdag 21 juli; 10 u.; Start: Parkeerstrook tegenover Rudolf Agricolastraat 5 + 7, Baflo.

Graag aanmelden voor deelname bij Annie Vos, floron.groningen@gmail.com

 

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven