Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland.

Datum: zaterdag 01 oktober 2022 10:00 Download agenda-item

Plaats: Middelharnis


Stadsplantenexcursie in Middelharnis

  • Stadsplantenexcursie in Middelharnis
  • Middelharnis (Menheerse in dialect) is een leuk dorp met een oud centrum op Goeree-Overflakkee waarvan diverse kilometerhokken niet recent zijn geinventariseerd. We gaan onderzoeken welke stadse (en minder stadse) soorten zich hier thuis voelen en na afloop is er vast wel een terrasje waar we nog even kunnen napraten.
  •  
  • Verzamelpunt (vermoedelijk): Gemeentehuis, Kon. Julianaweg 45, Middelharnis

 

Aanmelden

Aanmelden verplicht. Stuur uiterlijk 27-9 een mailtje aan Willemien Troelstra.  

Volgende Oeverloperdag in Sint-Oedenrode

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven