Activiteiten

 

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. 

Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

 

 

FLORON-weekenden

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-weekenden zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de weekenden nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren of beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De weekenden staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland.

Datum: zaterdag 24 september 2022 13:30 Download agenda-item

Opening grootste bramencollectie ter wereld

De Kruidhof, de botanische tuin in Buitenpost (Fr) opent vandaag haar bramencollectie, de grootste in zijn soort. Met presentaties van Bram van der Beek, Karst Meijer, Bert Maes en Erik van den Ham. Zie de uitnodiging (pdf) voor meer details.

Documenten om te downloaden

 

 

 

 Privacybeleid© 2022 FLORON
Naar boven