Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Muurplantenexcursie Haarlem (FLORON Hollands Duin)

zaterdag 28 september 2019 10:00
 
 
Muurplantenexcursie onder leiding van Marco van Wieringen van de Muurplantenwerkgroep Haarlem in het centrum van Haarlem.

In de gemeente Haarlem zijn er tientallen transecten voor het Meetnet Muurplanten van FLORON uitgezet. Vandaag doen we er enkele en krijgen we uitleg over het Meetnet. Voor wie mee wil doen aan het Meetnet Muurplanten is de excursie instructief en leerzaam. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de werkgroep invloed uitoefent bij renovatie van kademuren en transecten gebruikt worden bij monitoring van muurplanten op kademuren.

Verzamelen om 10.00u bij de zuidoostelijke ingang van NS-station Haarlem (104.085, 489.110).

Opgeven verplicht: nikobuiten@online.nl.