Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Muurplantenexcursie Haarlem (FLORON Hollands Duin)

zaterdag 28 september 2019 10:00
 
 
Muurplantenexcursie onder leiding van Marco van Wieringen van de Muurplantenwerkgroep Haarlem in het centrum van Haarlem.

In de gemeente Haarlem zijn er tientallen transecten voor het Meetnet Muurplanten van FLORON uitgezet. Vandaag doen we er enkele en krijgen we uitleg over het Meetnet. Voor wie mee wil doen aan het Meetnet Muurplanten is de excursie instructief en leerzaam. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de werkgroep invloed uitoefent bij renovatie van kademuren en transecten gebruikt worden bij monitoring van muurplanten op kademuren.

Verzamelen om 10.00u bij de zuidoostelijke ingang van NS-station Haarlem (104.085, 489.110).

Opgeven verplicht: nikobuiten@online.nl.