Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel)

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Excursie witte en grijze duinen Zandmotor (FLORON Hollands Duin)

zaterdag 14 september 2019 11:00
 
 
Inventarisatie-excursie onder leiding van Alex Zuijdervliet en Niko Buiten in de kilometerhokken: 71-450, 72-450, 72-451, 72-452 en 73-452 in de witte en grijze duinen van de Zandmotor bij Monster.

Verzamelen om 10.00u bij het informatiebord bij de strandopgang Molenslag (71.815-450.035) in Monster. Verwacht worden Gele hoornpapaver, Zeewolfsmelk, Biestarwegras, Melkkruid en Stekend loogkruid.

Opgeven verplicht: nikobuiten@online.nl