Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

   
 
   
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen) (VOL)

 

 

 

Excursie Cruijsbergen Koeienmeent en Laegieskamp (FLORON Groot-Amsterdam)

zondag 23 juni 2019 10:30
 
 
Excursie Cruijsbergen, Koeienmeent en Laegieskamp onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10:30 op de parkeerplaats van het sportcentrum ‘De Zandzee’ Struikheiweg 14 in Bussum. De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Theeschenkerij Juffrouw Jansen op de Meent. Laegieskamp, Koedijk/Gijzenveen en Cruysbergen zijn drie terreinen die in de afgelopen 20 jaar stap voor stap zijn afgegraven om een oude kwelsituatie weer terug te krijgen, waardoor waardevolle kwelsoorten en soorten van vochtige schrale graslanden zijn teruggekomen. Omdat de vegetatie in leeftijd varieert van 5 tot 25 jaar heeft, is mooi de ontwikkelingsgang na natuurherstel te zien. Pilvaren, Vlottende bies, Stekelbrem, Witte en Bruine snavelbies, Moerashertshooi, Koningsvaren, Spaanse ruiter en ook nog wat Handekenskruiden zijn er te vinden.

Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Cruysbergen.