Activiteiten

Datum evenement: maandag 20 mei 2024 10:30 Exporteren evenement

Evenement locatie: 's-Graveland


Streepexcursie hok 137-472 Hilverbeek en Leeuwenlaan

Maandag 20 mei 2024 Streepexcursie hok 137-472 Hilverbeek en Leeuwenlaan
Onder leiding van Peter Wetzels.

Deze excursie is een herhaling van 2016. Toen viel het op dat de soortenrijkdom groot is omdat dit hok op de rand van het Gooi ligt op de overgang van zand naar veen.
We verkennen de bermen van de Leeuwenlaan en het bos van landgoed Hilverbeek.

De streepexcursie is ook voor beginners. Excursies zijn een goede gelegenheid om de veldkennis te vergroten en ervaringen uit te wisselen. Een grote plantenkennis wordt niet gevraagd, maar wel de bereidheid om een flora te (leren) hanteren. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Tot de pauze is er ruimte om vragen te stellen en te oefenen met determineren. Het tempo wordt er op aangepast. Na de pauze gaat het tempo omhoog om voldoende waarnemingen te krijgen. Het einde van de excursie zal ongeveer om 16.00 uur zijn.

Bij deze excursie leggen we in de VERA app alle soorten vast (= strepen) die in een vierkante kilometer gevonden worden. Heb je een account in de verspreidingsatlas.nl dan word je als medewaarnemer toegevoegd en kan je de resultaten online inzien. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.

Verzamelen om 10:30 uur op de Smidsbrug tussen de Kerklaan in Kortenhoef en de Leeuwenlaan in 's Graveland. Zie ook het kaartje hieronder.
Rond het middaguur een koffie/thee en toiletrpauze in het proeflokaal de Serre van de biologische tuinderij Land en Boschzigt.

Aanmelden per e-mail is verplicht.
Contact en aanmelding: floronamsterdam@gmail.com 
Tijdens de excursie: 06-44558870

Vorig artikel Excursie Rheezerwold
Volgend artikel Excursie Thesinge


Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven