Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Inventarisatieweekend (FLORON Gelderland-Midden)

zaterdag 29 september 2018 tot zondag 30 september 2018
 
 
Inventarisatieweekend, zomerronde atlashok.

Net als in het voorjaar gaan we in dit weekend gewoon flink wat hokken strepen om de gaten in de Atlas van Wageningen te vullen. Onder het mom 'niets moet, alles mag' organiseren we geen echt kamp met overnachting en accommodatie, maar spreken we gewoon 2 dagen af om 10:00 bij bezoekerscentrum 'de Beken' in het Renkums Beekdal. Na een stevige kop koffie of thee gaan we uiteen in groepjes om 2 hokken te strepen per dag. 

Er zijn hokken op de Veluwe (bos), Binnenveld (veen), stadshokken en zelfs nog twee rivierhokken beschikbaar. Gezelligheid is gegarandeerd en de kans op mooi weer is ongeveer 95%. Op de zaterdag sluiten we (voor wie dat wil) af met een etentje, op de zondag met een borrel, ook geheel vrijblijvend.

Aanmelden voor 1 losse dag of beide dagen is mogelijk.Er is geen inschrijfgeld, maar eventuele overnachting, mee borrelen of mee-eten geschiedt op eigen kosten.

Aanmelden (verplicht) bij FLORON.D922@outlook.com.