Activiteiten

Datum evenement: zaterdag 25 mei 2024 10:00 Exporteren evenement

Evenement locatie: Hoogvliet


Excursie Rotterdamse Haven (vol)

Ondanks, of misschien wel juist door, alle infastructuur en activiteiten in de Rotterdamse Haven is er vaak heel wat (planten)diversiteit aan te treffen.  Door de afwisseling in ondergrond is het dynamisch: opgebracht zand, kleiige ondergrond, stenige oevers, spoorwegtalud, overgeschoten hoekjes etc. Er wordt regelmatig gerommeld (aanpassingen leidingstraten, nieuwe infrastructuur) zodat ook pioniers een kans maken. Aan de andere kant kun je lang niet overal zomaar komen. Remko Andeweg van Bureau Stadsnatuur inventariseert regelmatig (beschermde soorten) in de Rotterdamse Haven in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam. In overleg met hem hebben we een excursieplan bedacht waarbij we een paar minder bekende stukjes verkennen.


In de ochtend willen we bij de Botlekbrug & Hartelbrug, rond de Plaatweg stukjes inventariseren van km hokken 80-431 en 81-431. Remko Andeweg schreef daarover: Klein, onbekend maar (botanisch) mooi terrein. Steenglooiingen, natuurlijke oevers, bermen en leidingstroken.

In de middag willen we een kijkje nemen bij het Theemsviaduct, kilometerhokken 74-435 en 75-434.
Rozenburgse sluis en Theemsweg (goed te doen in combinatie met bovenstaande.) Hier is een nieuwe groene inrichting rond het Theemswegviaduct aangelegd met o.a. gebruikmaking van maaisel uit mooie gebieden in de haven. Ik verwacht wel lange soortenlijsten door veel storing, veel verschillende omstandigheden en grote verschillen in grondsoorten. Tevens glooiingen naar Hartelkanaal en Brittanniëhaven.


Verzamelpunt: Metrostation Tussenwater, P+R Hoogvlietse kerkweg, Hoogvliet.
Daar verdelen we ons over een paar auto's zodat we met een paar auto's op pad kunnen en bij de excursielocaties geen parkeerprobleem hebben.
Kun je het laten weten als jouw auto beschikbaar is voor het carpoolen vanaf Tussenwater?
 
Maximaal 15 deelnemers.

Opgeven voor Havenexcursie

 
 
Vorig artikel Beginnersexcursie Beatrixpark Utrecht
Volgend artikel Districtsexcursie Floron Groningen; Biessum


Privacybeleid© 2024 FLORON
Naar boven