Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Binnenkort worden de FLORON-kampen voor 2019 bekend gemaakt.

   
   
   
 

 

Midzomerplantenjacht Assen (FLORON Drenthe)

zaterdag 16 juni 2018 09:30
 
 
Zaterdag 16 juni 9.30u, Assen

Midzomerplantenjacht in Assen. Wij van de Werkgroep Florakartering Drenthe (WFD) zetten in Drenthe de wilde planten op de kaart. Omdat Floron, dé landelijke soortenorganisatie voor planten dit jaar 30 jaar bestaat willen we dit keer graag iedereen die dat leuk vindt uitnodigen om met ons mee te gaan om wilde planten te zoeken en op naam te brengen.

Je gaat met ervaren florist in een klein groepje op pad, bijvoorbeeld in het Asserbos, Van Boeijenoord, naar een heideterreintje of zelfs naar een industrieterrein. Overal waar wilde planten staan kunnen we terecht. En je hoeft niets van planten af te weten, maar natuurlijk hopen we wel dat je meehelpt met het speuren naar soorten. Elk groepje probeert deze ochtend 30 verschillende soorten te vinden en te verzamelen. Na afloop van onze speurtocht gaan we ze op naam brengen en leer je vast en zeker een groot aantal nieuwe planten kennen en herkennen. Aan het eind van de plantenjacht maken we de balans: halen we de 300?

Iedereen is welkom, van jong (vanaf 6 jaar) tot oud. De speurtocht gaat in een rustig tempo, maar niet altijd over vlakke paden. Bij regenachtig weer is waterbestendig schoeisel aan te raden.

Het verzamelpunt is het Duurzaamheidscentrum in Assen (Bosrand 2, 9401 SL Assen.)

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u mailen naar: WFDrenthe@gmail.nl