Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
21-23 juni 2019
Deventer e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

FLORON-kamp Ameland 2018 (FLORON Friesland)

vrijdag 24 augustus 2018 tot zondag 26 augustus 2018
 
 
Floron organiseert in samenwerking met het Planteferbân van de Fryske Feriening foar Fjildbiology (FFF) een inventarisatiekamp op Ameland van vrijdag 24 tot zondag 26 augustus 2018.  

Er zijn twee overnachtingsmogelijkheden geregeld. De hoofdlocatie en uitvalsbasis is kampeerboerderij Kiewiets Hoeve te Nes waar eenvoudige slaapgelegenheid geboden wordt, en waar we beschikken over een grote groepsruimte. Wie liever kampeert, kan 900 meter verderop terecht op SBB-camping Middelpôlle. Opgave via Floron ! (contactgegevens zie onder) Uiteraard biedt Ameland ruimschoots luxere verblijfsmogelijkheden, maar wie daar gebruik van wil maken, moet dat zelf (tijdig!) regelen.  

Ameland is met ongeveer 80 km-hokken te groot om in één weekend te inventariseren. Mede omdat het kamp eind augustus is, zullen we ons in eerste instantie concentreren op de kwelders, de dorpsgebieden en de infrastructuur inclusief dijkomgevingen. Een tweede inventarisatie, vroeger in het seizoen, is voorlopig gepland in 2020.  

Wat het eten betreft: wij organiseren ontbijt & lunchpakket, inclusief koffie en thee (ook voor de thermosfles), en een hapje en een drankje ’s avonds. Voor het avondeten gaan we ervan uit dat men gebruik maakt van de horeca. Als er mensen zijn die zelf willen koken in de keuken van de kampeerboerderij, dan is dat bespreekbaar met als uitgangspunt dat men het zelf organiseert, ook qua inkopen.  

Men moet met de volgende kosten rekening houden. Overnachten & ontbijt & lunch: € 20 p.n. (mogelijk krijgen we dit bedrag middels externe financiering nog omlaag). Daaroverheen: de veerboot (€ 15,10 voor een retour), fietshuur (alle prijzen ca. en voor 3 dagen: ‘gewone fiets’ € 13 à € 18; atb/mountainbike € 22; e-bike € 39), en het avondeten bij de horeca.  

Opgave en nadere informatie: (dhr.) Gertie Papenburg, gmgjtp@xs4all.nl, 06 236 278 40.