Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Inventarisatie excursie Hoorn-west van centrum (FLORON Noord-Holland-Midden)

zaterdag 5 mei 2018
 
 
Zaterdag 5 mei 10.00-16.00 uur  Hoorn-west van centrum
Inventarisatie-excursie

Direct ten westen van het centrum van Hoorn ligt km-hok 131-517 waar lange tijd niet is geïnventariseerd. De provincie heeft het hok in 1983 op planten bekeken. Sindsdien is het flink op de schop gegaan. Nu liggen er al langere tijd een begraafplaats (met een Maretak), woonwijk en bedrijventerrein die uitnodigen om doorzocht te worden. Ook ligt er een stukje Markermeerdijk in het hok. Aan het einde van de tocht zullen we kort een bezoek brengen aan een paar bijzondere soorten in het nabijgelegen centrum van Hoorn.

De excursie is geschikt voor beginners en gevorderden. We gaan determineren met de flora (neem 10x loep mee) en de gegevens invoeren via de NOVA app op de smartphone, en zullen er verder mee oefenen. Een veiligheidshesje is handig om mee te nemen voor bermen langs drukke (provinciale) wegen.

Verzamelen: 10.00 uur aan de noordkant van station Hoorn, met parkeergelegenheid op het Transferium (2,30 euro p.d.). Dat ligt net buiten ons hok. De excursie duurt tot circa 16.00 uur.

Aanmelden (niet nodig) en meer info via een mail aan florond13@gmail.com . Tijdens de excursie is Thea Spruijt bereikbaar via 06 237 39 622