Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel)

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Midzomerplantenjacht Rammelwaard IJssel (Staatsbosbeheer)

zaterdag 16 juni 2018 10:00
 
 

Staatsbosbeheer doet graag mee met de midzomerplantenjacht 2018. De midzomerplantenjacht in de Rammelwaard langs de IJssel wordt samen met boswachters van Staatsbosbeheer georganiseerd. De Rammelwaard van Staatsbosbeheer is een uiterwaard met een grote botanische waarde in de glanshaverhooilanden en stroomdalgraslanden. De boswachter nodigt daarom belangstellenden uit om op deze dag te zoeken en kijken wat er allemaal te vinden is in de Rammelwaard. Iedereen is welkom.

Aanvang 10.00 uur op dijk bij de Wellenbergweg. Neem vanaf de Voorsterklei de afslag ( Bij de nieuwe boerderij op de grote terp )  de Wellenbergweg en blijf deze volgen tot aan de dijk langs de IJssel.

Opgave of voor info: bij boswachter Frank Klinge: f.klinge@staatsbosbeheer.nl of 06-20016047