Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

Waterplantenexcursie in het Oudeland van Strijen (Hoekse Waard) (FLORON Zuid-Holland Zuid)

  Het evenement is al gestart, het is niet mogelijk alsnog in te schrijven.
zaterdag 4 augustus 2018 10:00
 
 

Waterplanten worden vaak over het hoofd gezien en mensen vinden ze relatief lastig. Daarom een excursie met specifieke aandacht voor water- en oeverplanten. In het verleden is in het Oudeland van Strijen een flinke variatie aan waterplanten gevonden. We hopen daar nog veel van terug te vinden. In samenwerking met de plantenwerkgroep van het Hoekse Waards Landschap, in het bijzonder Frank van Gessele.

verzamelen:
Parkeerplaats van zorgcentrum Herv Avondrust, Grote Weel 1, Strijen Zie de letter P op bijgevoegd kaartje.OV: Bushalte Boomgaard is zes minuten lopen. Om 9.33 en 10.03 arriveert bus 167 (komt van busstation Heinenoord). We zorgen dat mensen die met de bus komen van 10.03 nog kunnen aanhaken.

Opgeven: bij willemien.troelstra@xs4all.nl