Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2019

FLORON organiseert meerdere inventarisatiekampen per jaar. Deze zijn toegankelijk voor alle floristen, zowel de beginnende die zijn of haar plantenkennis wil verbeteren als de vergevorderde die wil strepen. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

6-7 april 2019  Wageningen e.o.
5-7 juli 2019 Goeree-Overflakkee
6-9 september 2019     Vechtdal (Ommen)

 

 

 

FLORON-dag 2016 Flora in Beweging

zaterdag 10 december 2016 10:00
 
 

Mis het niet: het grootste evenement over wilde planten in Nederland

Plantenliefhebbers opgelet! Zaterdag 10 december 2016 is de FLORON-dag / KNNV Botanische dag 2016 in Nijmegen. Het thema is: "Flora in beweging". Rondom wilde planten is veel in beweging, zoals het binnendringen van exoten, een veranderende beschermende wetgeving en natuurlijk de floristen zelf. Naast het gevarieerde lezingenprogramma zijn er workshops.

  • Twee parallele sessies met 500 aanwezigen
  • Spraakmakende sprekers: botanisch filosoof Norbert Peeters (genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016), Bennie Meek van Gewildgroei (genomineerd voor Gouden Zwaluw 2016 en Challenge Stad van de Toekomst)
  • FLORON-vrijwilliger van het jaar
  • Winnaar van de HUGO-prijs (Hugo de Vries Fonds en Natuurmedia)
  • Nieuws over de nieuwe Natuurwet, omgaan met exoten, muurplanten, natuurherstel langs beken en natuurlijk de vrijwilligersprojecten van FLORON
  • Verkoop van boeken en plantenzaden
  • Stands van diverse natuurorganisaties
Meld je hier aan >>