Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

D6 dagexcursie slecht bezochte kmhokken Nijbroek/Overbroek (FLORON-Beneden-IJssel) (AFGELAST)

zaterdag 30 mei 2020 10:00
 
 
  • D6 dagexcursie slecht bezochte kmhokken Nijbroek/OverbroekStreepexcursie.
  • Gerrit Hendriksen/David de Wit
  • Opgeven niet verplicht, maar ivm bijvoorbeeld mogelijke vervoersissues graag even contact met gw_hendriksen@zonnet.nl
  • 30 mei 2020, 10.00 uur
  • Verzamelpunt: Begraafplaats Nijbroek (Vaassenseweg, 7397 NL Nijbroek), voor de OV fietsers, dit is 9 km vanaf station Deventer, of 13 km vanaf station Apeldoorn.
  • De begraafplaats Nijbroek ligt midden in een gebied met landbouw waar een groot aantal km hokken liggen met minder dan 25 soorten. Het doel van deze dag is dit gebied wat beter te bekijken.