Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Uitreiking 24e Heukels' flora van Nederland in Zeeland (FLORON district Zeeland)(AFGELAST)

maandag 6 april 2020 16:00
 
 

De provincie Zeeland geeft aan alle Zeeuwse floristen de nieuwe ‘Heukels’ Flora van Nederland’ als dank voor de inzet in het verzamelen van waarnemingen. Daarnaast natuurlijk ook als impuls om in de komende jaren nieuwe waarnemingen te blijven verzamelen. De Zeeuwse floristen zijn veelal aangesloten bij plantenwerkroepen maar er zijn ook floristen die zelfstandig werken. In totaal zijn het 118 personen.  

Met deze geste van de provincie ben ik als coördinator van FLORON-Zeeland zeer blij, want er is heel veel veranderd in deze nieuwe Flora ten opzichte van de vorige druk. Feitelijk heb je niks meer aan dat oude “boekje”. Gedeputeerde Anita Pijpelink zal het eerste exemplaar uitreiken aan de florist met de meest versleten Flora van de 23e editie. Als je komt neem dus je oude Flora mee, dat is dus jouw “kans” op het eerste exemplaar. Zonder Flora mag je natuurlijk ook wel naar binnen.  

Leni Duistermaat wil ook graag aanwezig zijn, dus het wordt een bijzondere bijeenkomst op een mooie historische locatie met veel natuurwaarden.

Dit evenement vindt plaats op Fort Rammekens (Rammekensweg in Ritthem)

Programma:
16.00 - 16.25 uur: Inloop met koffie en thee;
16.25 – 16.35 uur: Welkomstwoord door Staatsbosbeheer;
16.35- 16.55 uur: De veranderingen in de Flora, zowel het boek als de soortensamenstelling Leni Duistermaat;
16.55- 17.00 uur: Verkiezing van de meest versleten oude Flora (23e editie). Jury Marion Pross;
17.00 – 17.10 uur: Toespraak door gedeputeerde Anita Pijpelink en overhandiging van het eerste exemplaar aan de Zeeuwse Floristen;
Dank en toost op een vruchtbaar gebruik, door Justus van den Berg.
Rondgang op het fort en op zoek naar de Muurbloem en Muurhagedis, 17.30 slot.

Meer informatie

Aanmelden (verplicht) bij Justus van den Berg (06-20991598, justusvandenberg@kpnplanet.nl)