Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Districtsbijeenkomst FLORON district Hollands Duin (AFGELAST)

zaterdag 4 april 2020 13:00
 
 

IVM HET CORONAVIRUS IS DEZE BIJEENKOMST AFGELAST.

 

Op deze dag worden de plannen voor 2020 besproken. Op het programma staan het verslagover 2019, de plannen voor Het Nieuwe Strepen en het klassieke strepen, presentaties over denieuwe geactualiseerde druk van Heukels’ Flora en dertig jaar plantenonderzoek in Zoetermeer, nieuws uit het district, het excursieprogramma en wat verder ter tafel komt. Streeplijsten, informatiefolders en veiligheidshesjes zijn verkrijgbaar.

De bijeenkomst is van 13:00 tot 16:00 uur in  Activiteitencentrum Het Buitenbeest, Belvédèrebos 270, 2715 VP Zoetermeer. Als je met het OV komt is de andere ingang handiger: Voorweg 93, 2715 NG Zoetermeer. Dit is dicht bij Randstadrailstation Voorweg, te bereiken met tramlijn 3 of 4 vanaf Den Haag CS. Je kunt dan over het boerderijgedeelte doorlopen naar het activiteitencentrum.  

Opgeven verplicht: nikobuiten@online.nl