Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Streepexcursie Hoofddorp (FLORON-Hollands Duin)

zaterdag 22 augustus 2020 10:30
 
 

Zaterdag 22 augustus 2020 organiseert FLORON Hollands Duin een streepexcursie in Hoofddorp (km-hok 105-481), onder leiding van Dick Gatsonides.
Verzamelen om 10:30u bij de ingang van Claus Bowling, Bosweg 19, 2131 LX Hoofddorp (gratis parkeren). OV via bushalte Hoofddorp Overbos-Noord (ca. 5 minuten lopen).
De excursie duurt tot 16:00u. Koffie/thee pauze bij Claus Bowling.
Het km-hok is voor het laatst geïnventariseerd in 1987. Sinds 1990 zijn er 219 soorten gevonden. In het hok vind je bos, weide, diverse waterlopen en een grote woonwijk.

De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn. Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Dick Gatsonides kan met een mail naar dimajema@quicknet.nl. Zet in de titel streepexcursie Hoofddorp.