Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

D14 Streepexcursie Amsterdam-Noord: Nieuwendammerham 123-488 (FLORON-Groot Amsterdam)

zondag 11 oktober 2020 10:30
 
 

Zondag 11 oktober  Excursieleider Peter Wetzels.
Verzamelen om 10:30 voor Dirk van den Broek Meeuwenlaan 76.
De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in Cafe Restaurant Stork.
De Nieuwendammerham is ingepolderd bij de aanleg van het Noordzeekanaal. Hier vestigden zich vooral kleinschalige en middelgrote bedrijven gericht op de scheepsbouw. Tegenwoordig is het industriële karakter grotendeels verdwenen door de komst van andersoortige bedrijven. Toch vormt het nog altijd één van de laatste eind 19de- en begin 20ste- eeuwse, industriële rafelranden langs het IJ.Verder in het hok een stuk van de Vogelbuurt en de kop van het Java-eiland (wordt niet bezocht). Sinds 1990 zijn er 254 soorten gevonden. De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). 

Opgave is verplicht. Er is een een nog nader te bepalen maximale groepsgrootte. Aanmelden bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Nieuwendammerham. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.