Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

D14 Streepexcursie Amsterdam-Oost Wibautstraat 122-485 (FLORON-Groot Amsterdam)

zondag 23 augustus 2020 10:30
 
 

Zondag 23 augustus  Excursieleider Peter Wetzels.
Verzamelen om 10:30 op de hoek Vrolikstraat en Tweede Oosterparkstraat.
De excursie duurt tot 16:00. Koffie/thee pauze in de IJsbreker.Een grootstads hok met centraal in het hok de Amstel en de Wibautstraat. Er zijn vier wijken, de Pijp, Transvaalbuurt Oosterparkbuurt en de Weesperzijdebuurt die we zullen bezoeken. Het Wibautpark en een stukje Oosterpark zorgen voor wat groene variatie.  De spoordijk in het hok, de kades van de Singelgracht en de oevers van de Amstel zorgen nog net voor wat overhoekjes. Alles is einde 19e tot begin 20e eeuw aangelegd. Sinds 1990 zijn er 396 soorten gevonden. De streepexcursie is ook voor beginners. Determineren wordt geoefend met een flora (Heukels of Eggelte). 

Opgave is verplicht. Er is een een nog nader te bepalen maximale groepsgrootte. Aanmelden bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Vondelpark. Aanmelders krijgen een lijst toegestuurd met de soorten die vanaf 1990 gevonden zijn.