Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

In verband met het Coronavirus, worden alle FLORON-activiteiten tot 1 juli 2020 afgelast. Meer informatie op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland)

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Excursie Laegieskamp (FLORON Groot-Amsterdam) (AFGELAST)

vrijdag 29 mei 2020 10:30
 
 
Op Vrijdag 29 mei 2020 organiseert FLORON Groot-Amsterdam een excursie in Laegieskamp, onder leiding van Peter Wetzels.

Verzamelen om 10:30 bij de tennisclub de Meent Meerweg 65, Bussum. Het is 20 minuten lopen vanaf station Naarden-Bussum. De excursie duurt tot 15:00.

Laegieskamp bevindt zich op de overgang van de hoge zandgronden van het Gooi naar de westelijker gelegen veengebieden van de Vechtplassen. Een deel is vochtig bos, het hoger gelegen deel bij Naarden bestaat uit droog bos. Deels bestaat het uit verdroogde schraalland die midden jaren 90 is afgegraven om de oude vochtige situatie terug te krijgen.

Dit is heel goed gelukt en dus al jaren zijn pilvaren, vlottende bies, moerashertshooi, rietorchis, koningsvaren en blauwe knoop de zekere waarden. Er komt in het afgegraven deel ook een kleine populatie Spaanse ruiter voor. Er zijn ook poelen, sloten met verlaagde oevers en een kreek gegraven. Dus ook voor insectenliefhebbers is het de moeite waard. Vogelliefhebbers kunnen een wandeling maken over Laegieskamp én de aangrenzende natuurgebieden Cruijsbergen, Koeienmeent en Gijzenveen. Alle terreinen bestaan uit schrale heide en vochtig grasland, doorsneden met sloten en omzoomd door opgaand geboomte. De terreinen zijn grotendeels vrij te betreden met uitzondering van het strikt reservaat waar Spaanse ruiter massaal groeit. Afgelopen jaar hebben we in deze prachtige omgeving een excursie gehad en de conclusie getrokken dat een dag véél te kort is. Er is toen beloofd om een bezoek over twee dagen uit te smeren. Deze belofte wordt ingelost door naast deze dag over twee weken de aangrenzende terreinen te bezoeken.

Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Laegieskamp.