Activiteiten

In de agenda vind je in het bloeiseizoen veel excursies van FLORON-districten (D1 t/m D23), waarbij de nadruk ligt op het inventariseren van wilde planten.

Jaarlijks zijn er tientallen dag- en avondexcursies, enkele inventarisatiekampen en vaak ook diverse lezingen en regionale cursussen. In december is er de jaarlijkse FLORON-dag. Rond de jaarwisseling zijn er winterwandelingen voor de Eindejaars Plantenjacht.

Hoe kan je zo Coronaproof mogelijk op excursie? Lees het op op floron.nl/corona.

 

FLORON-districten 

Klik voor de Districten-pagina

FLORON-kampen 2020

Een heel weekend planten inventariseren. Onze FLORON-kampen zijn al jaren lang ontzettend populair. Aan de kampen nemen gewoonlijk enkele tientallen floristen deel uit het hele land. Overdag ga je in kleine groepjes kilometerhokken inventariseren. 's Avonds eet je gezamenlijk, daarna zijn er lezingen of determineer je lastige planten onder het genot van een drankje. Wil je je plantenkennis verbeteren om beginnen met het zelfstandig inventariseren van kilometerhokken, dan is die de ideale leerschool. De kampen staan garant voor een hoop planten en gezelligheid.

Goirle (Noord-Brabant) (AFGELAST)

donderdag 4 t/m zondag 7 juni

Ameland (Friesland) AFGELAST 

Deventer (Overijssel) AFGELAST

vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus

Burg-Haamstede (Zeeland) AFGELAST

vrijdag 25 t/m zondag 27 september

 

 

 

 

Langs de Lek bij Groot Ammers (FLORON ZHZ)

zaterdag 19 september 2020 10:00
 
 

De keus voor deze excursie is gevallen op een afwisselend hok met rivieroever, de oude kern van het dorp Groot Ammers, polder met een stukje Ammerse kade en een stukje Tiendweg. Ook een stukje van de tegenoverliggende oever met het dorp Ammerstol ligt in dit hok, misschien dat een groepje (na afloop) daar ook even kan gaan kijken of het gras aan de andere kant groener is ;-).
Als we in meerdere groepjes splitsen kan ook het naastgelegen hok met het dorp Groot Ammers onderzocht worden, met stukje bos.

FLORON organiseert deze excursie samen met de plantenwerkgroep van de NVWAlblasserwaard.

Verzamelplek:
Parkeerplaats bereikbaar via de Voorstraat ter hoogte van nummer 38.
De locatie is vrij lastig bereikbaar met Openbaar Vervoer.
Voor wie aangeeft een lift te willen zal ik zo goed mogelijk carpool mogelijkheden regelen. Waarvandaan is afhankelijk van de deelnemers.

Aanmelden
* Graag voor 13 september opgeven in verband met afstemmen vervoer.
* Ik hoor graag of je graag ergens opgepikt wil worden, dan wel iemand ergens kunt oppikken.
Opgeven bij Willemien Troelstra: willemien.troelstra@xs4all.nl